Sta jij op het punt om een nieuwe website te laten maken voor jouw onderneming? Dan zul je je waarschijnlijk afvragen wat de kosten zijn die gepaard gaan met het maken van een website. Door de vele aanbieders op de markt zullen de prijzen variëren. Echter, is het ontwikkelen van een website budgetgebonden. Maar hoe vind je nu de beste prijs voor een website die bij jouw wensen past? En wat is het verschil tussen deze websites? Hierover vind je op deze pagina meer informatie zodat jij antwoord krijgt op de vraag: wat kost een website laten maken?

De verschillende budgetten

Heb jij een budget dat onder de 750 euro ligt en wil jij een goedkope website laten maken? Dat is ook zeker mogelijk, want het ontwikkelen van een website hoeft niet altijd duur te zijn. Door veel ervaring in combinatie met templates is het voor webdesigners al mogelijk om binnen een aantal uur een mooie website te kunnen maken.

Heb jij een budget dat tussen de 750 en 1500 euro ligt, dan zul je over het algemeen een website kunnen laten maken die er enerzijds goed uit ziet en anderzijds is het technische gedeelte ook volledig geoptimaliseerd. Als we kijken naar het aantal pagina’s zul je in deze prijsklasse uitkomen op ongeveer 10 pagina’s.

Heb jij een budget dat meer dan 1500 euro bedraagt, dan is het mogelijk om de website volledig naar smaak te laten maken. Doordat er meer budget is, is er meer tijd beschikbaar waardoor de website zowel op technisch als vindbaarheid goed zal scoren.

Wat bepaalt nog meer de prijs?

Naast dat je gaat kijken wat jouw budget is, is het ook goed om van te voren te weten uit hoeveel pagina’s de website gaat bestaan. In veel gevallen worden de kosten van een webdesigner op basis van het aantal pagina’s en wensen bepaald. Wil jij in kosten besparen en heb jij enige kennis met het CRM-systeem dat wordt gebruikt? Dan is het mogelijk om een template te laten ontwikkelen door de webdesigner. Hierbij hoef jij alleen deze template te dupliceren en je kunt deze vervolgens zelf invullen.

Naast het aantal pagina’s zijn bepaalde functies en widgets ook prijs gebonden. Wil jij bijvoorbeeld een integratie met jouw boekhoudsysteem? Of wil jij een widget dat live de prijzen van bepaalde aandelen kan bijhouden? Deze functies zijn over het algemeen maatwerk waardoor de prijzen van de website zullen stijgen.

Veel voorkomende features op een website die extra geld kunnen kosten zijn:

  • Het bijhouden van een blog;
  • Contactformulieren op de website;
  • Chat functies;
  • Reserveringssystemen;
  • Boekingsmodules;
  • Een webshop integratie.

Heb jij een speciale functie in gedachte? Dan is het goed om deze te noteren. Hierdoor kun jij precies jouw wensen uitspreken bij de webdesigner zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast weet je ook precies wat kost een website laten maken.

Het bouwen van een platform? Maatwerk!

Heb jij iets unieks in gedachten wat niet te ondervangen is met een basis website? Dan zul je in veel gevallen moeten kiezen voor maatwerk. Maatwerk websites worden berekend op basis van uren. Hierbij kun je denken aan websites met een minimale afname prijs van 5.000 euro. Maar wat kost een maatwerk oplossing dan per uur? Hieronder hebben we het schematisch weergegeven:

Type webdesignerGemiddelde kosten per uur
Een freelancerTussen de 30 en 50 euro per uur
Een webdesign bureauTussen de 50 en 125 euro per uur
Een ontwikkelingsbureauVanaf 100 euro per uur

 

Sta jij dus op het punt om een maatwerk website te laten bouwen die voldoet aan jouw verwachtingen? Dan is het lastig om antwoord te geven op wat kost een website laten maken. Hierbij is het goed om vooraf goed in gesprek met de webdesigner te gaan zodat je zeker weet dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Tot slot, de hosting

Het bouwen van een website is natuurlijk een onderdeel van wat kost een website  laten maken. Het is echter ook goed om rekening te houden met het feit dat er ook kosten op maandelijkse basis betaald moeten worden voor de hosting. Zonder hosting is het namelijk niet mogelijk om je website in de lucht te houden. Heb jij een webshop? Dan zul je over het algemeen ook een SSL-certificaat nodig hebben om aan te tonen dat jouw webshop gebruik maakt van een veilige verbinding.

Kortom, wat kost een website laten maken is erg afhankelijk van een groot aantal factoren. Heb jij nog additionele vragen omtrent wat kost een website laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder bij het maken van de juiste beslissingen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Over Max IT Solutions

Max IT Solutions is een jong bedrijf dat zich dagelijks bezig houdt met de verschillende aspecten van webdesign en webdevelopment. Sinds 2019 houden we ons dagelijks bezig met deze vraagstukken. Benieuwd of wij jou kunnen helpen met jouw project? Neem contact met ons op!

Max IT Solutions logo wit