Ben jij van plan om een website te laten maken? Dan is het van groot belang dat je rekening houdt met de webdesign trends van 2021. Maar wat zijn deze webdesign trends en waar moet je allemaal rekening mee houden? Hieronder zullen we de meest belangrijke webdesign trends benoemen. Hulp nodig bij het toepassen van deze webdesign trends? Neem gerust contact met ons op!

Toegankelijkheid wordt steeds belangrijker

Als we kijken naar toegankelijkheid wordt dit een steeds belangrijker aandachtspunt. Door de technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer devices waar een website op geraadpleegd kan worden. Hierdoor stijgt de behoefte aan een gebruiksvriendelijke website. Maar wat valt er precies onder gebruiksvriendelijkheid? Een goede kleurstelling, voor lees knoppen, mogelijkheden om de font te vergroten en nog veel meer!

Daarnaast is het ook belangrijk om jouw website voor te sorteren op ouderen. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat steeds meer ouderen van 65+ hun aankopen online doen. Probeer daarom de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor zowel jong als oud.

Mobiele websites worden steeds belangrijker

Als we kijken naar veel websites die worden ontwikkeld blijkt dat de websites voornamelijk voor de desktop worden gebouwd. De mobiele weergave is in veel gevallen een aftreksel van de desktopweergave. Vanuit design perspectief is dit een makkelijke keuze, maar vanuit user experience wel de verkeerde.

Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat het aantal bezoekers op websites vanuit mobiele devices elk jaar toeneemt. Kijkend naar de cijfers van de eerste bezoeken ligt dit zelfs nog hoger. Heb jij geen goede mobiele website, dan zul je merken dat veel mensen zullen afhaken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Om deze reden is het goed om een volledig responsieve website te laten maken. Hierdoor weet je zeker dat een website die ontwikkeld wordt te bekijken is vanuit een smartphone en een desktop.

Dark mode wint populariteit

Als we kijken naar webdesign trends, zien we dat de dark mode van een website steeds meer populariteit wint. Wat is de zogenoemde dark mode? De optie dark mode maakt witte vlakken op de website automatisch donker. Deze optie wordt tegenwoordig weergegeven voor een lampjes icoon waarmee je de optie eenvoudig in en uit kunt schakelen.

Waarom? Een donkere achtergrond zorgt ervoor dat designelementen veel meer opvallen. Daarnaast zorgt de dark mode ook voor meer rust voor de ogen en bespaart het ook nog eens energie. Naast websites maken steeds meer platformen hier gebruik van. Zo heeft Facebook recent ook de dark mode toegevoegd aan het platform.

Google voor webdesign blijft een trend

Het hoog laten scoren van je website in Google, blijft een belangrijk onderdeel voor websites. Om deze reden zie je dat steeds meer websites voor Google worden geoptimaliseerd. Maar aan welke punten moet je dan denken als het gaat om het optimaliseren van een website? Hieronder hebben we punctueel de belangrijkste uitgelicht:Het hoog laten scoren van je website in Google, blijft een belangrijk onderdeel voor websites. Om deze reden zie je dat steeds meer websites voor Google worden geoptimaliseerd. Maar aan welke punten moet je dan denken als het gaat om het optimaliseren van een website? Hieronder hebben we punctueel de belangrijkste uitgelicht:

 

  1. De laadsnelheid, het is zowel vanuit gebruiksvriendelijkheid als vanuit Google van belang dat de website snel laad. Als je website niet snel laad zullen klanten snel afhaken en zul je merken dat de indexering van je website een stuk slomer gaat.
  2. Bounce-rate, de bounce-rate is een percentage in hoeverre mensen besluiten om de website te verlaten zonder dat ze verder klikken. Je wilt vanuit gebruiksvriendelijkheid en commercieel oogpunt ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk op de webshop blijven. Google hecht hier ook waarde aan!

Last but not least, hoogwaardige kwaliteit content

Als we kijken naar de webdesign trends zien we elk jaar dat content populariteit wint. Dit heeft er allemaal mee te maken dat content van groot belang is voor het verkopen van je producten. Potentiële klanten willen namelijk volledige informatie hebben over een bepaald product voordat ze overgaan tot bepaalde sales. Google ziet deze waarde ook in waardoor websites met goede content sneller geïndexeerd zullen worden op de eerste pagina dan andere websites.

Kortom het hebben van goede content zorgt er dus voor dat je voldoende informatie kan overdragen. Hoe meer informatie je deelt, des te beter de zoekmachines mee werken om je pagina hoger te indexeren. Naast deze indexatie is het ook een enorm pluspunt voor jouw klanten. Want de klanten vinden nu alle informatie over het product en hoeven nu geen contact meer met jou op te nemen.

Over Max IT Solutions

Max IT Solutions is een jong bedrijf dat zich dagelijks bezig houdt met de verschillende aspecten van webdesign en webdevelopment. Sinds 2019 houden we ons dagelijks bezig met deze vraagstukken. Benieuwd of wij jou kunnen helpen met jouw project? Neem contact met ons op!

Max IT Solutions logo wit