Een website laten maken waar moet je op letten? Sta jij op het punt om een website te laten maken? Dan is het natuurlijk van belang dat je weet waar je rekening mee moet houden. Op deze pagina tref je de belangrijkste onderdelen aan waar je op moet letten als je besluit een website te laten maken.

Website laten maken waar moet je op letten – CMS systeem

Als je een website laat maken, dan is het van groot belang om te kijken naar het CMS systeem waar de website in ontwikkeld wordt. Er zijn namelijk enorm veel systemen waarmee het mogelijk is om een website mee te maken. Steeds meer bedrijven in het mkb kiezen ervoor om een WordPress website te laten maken. Als we kijken naar de totale websites, zijn er ruim een derde van alle websites in wereld gemaakt op het WordPress content management systeem.

Omdat WordPress door miljoenen bedrijven wordt gebruikt, zul je niet bang te hoeven zijn dat de ondersteuning ervoor stopt. Als je over paar jaar een ander design of nieuwe functionaliteiten wilt toevoegen, dan kun je hier gewoon gebruik van maken. Als het gaat om een website laten maken waar moet je op letten is het dus aan te raden om te kijken naar het CMS systeem.

Houdt rekening met een SEO basis

Als we kijken naar een punt waar je op moet letten als je een website laat maken, is de basis van SEO. Hoeveel mensen typen jouw website direct in? Amper, want ruim 98% van de mensen in Nederland zoekt diensten en/of producten via Google op. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is voor veel bedrijven steeds belangrijker aan het worden om nieuwe klanten aan te trekken.

Het laten ontwikkelen van een website zorgt niet direct dat je beter zult scoren in Google, maar het is wel een gezonde basis voor de toekomst. Mocht je namelijk een gebruiksvriendelijke website bouwen, dan zul je nooit hoog scoren in Google. Als het gaat om een website laten maken waar moet je op letten is het dus van belang dat je rekening houdt met de basis SEO implementaties van de website.

Een website die responsive is

Als we kijken naar het aantal mensen dat websites bezoekt op de smartphone of tablet ligt deze al over de helft. Deze percentage blijft overigens altijd nog stijgen. Om deze reden is het goed om aandacht te besteden aan het laten ontwikkelen van een website die volledig responsief is. Hierdoor weet je zeker dat je een website zult ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is. Je wilt immers voorkomen dat je een mooie website hebt ontwikkeld die niet via de smartphone te bekijken is.

Mocht jij dus op het punt staan om een website te laten ontwikkelen, dan is het goed om hier aandacht aan te besteden. Geef altijd aan dat je een website wilt die volledig responsief is. Hierdoor zal de website op basis van de hoogte x breedte altijd meeschalen en dat is precies wat je wilt!

Zorg voor een HTTPS verbinding

Een HTTPS verbinding wil eigenlijk zeggen dat je een verbinding maakt met een beveiligde website. Sta jij dus op het punt om een website te laten maken? Dan is het aan te raden om bij het maken van de website mee te geven dat je een HTTPS website wilt laten maken. Het hebben van een beveiligde website is zowel voor Google als voor gebruikers een goede toevoeging. Het geeft immers weer dat je een beveiligde website hebt.

Website laten maken waar moet je op letten – Prijsafspraak!

Het belangrijkste punt als het gaat om website laten maken waar moet je op letten is het maken van een prijsafspraak. Het zou namelijk zonde zijn als er heel veel tijd wordt besteed aan het ontwikkelen van een website terwijl je dit aan de voorkant grotendeels zelf kan beslissen. Het opstellen van een goede briefing is dus van belang om de wensen aan te laten sluiten op de realisatie van je website, maar wat moet hier dan in staan?

Als eerst is het altijd goed om de briefing te beginnen met iets te vertellen over jezelf, wat voor bedrijf je bent en welke waarden je wilt uitstraling. Vervolgens is het van belang dat je jouw huisstijl toevoegt. Heb je nog geen huisstijl? Probeer dan een moodboard te maken zodat de webdesigner een goed beeld krijgt van jouw wensen. Probeer hier de stijl van de website ook zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven.

Heb jij de gehele stijl bepaald? Dan is het nu de taak om per pagina goed uit te schrijven hoe en wat je er wilt hebben. Hierdoor krijgt de webdesigner direct inzichtelijk wat jouw wensen zijn en komen er achteraf geen kosten bij als je bepaalde extra functionaliteiten wilt.

Over Max IT Solutions

Max IT Solutions is een jong bedrijf dat zich dagelijks bezig houdt met de verschillende aspecten van webdesign en webdevelopment. Sinds 2019 houden we ons dagelijks bezig met deze vraagstukken. Benieuwd of wij jou kunnen helpen met jouw project? Neem contact met ons op!

Max IT Solutions logo wit